Nincs termék a kosárban
vásároljon még 10 000 Ft értékben az ingyenes szállításért!

Részletes adatok

Megjelenés: 2009
Méretek: 210 x 270
ISBN: 9789639710580
Oldalszám: 144
1vélemény Írja meg Ön is!
9789639710580
3 900 Ft helyett
3 120 Ft
20% kedvezmény
Kosárba Szállitási idő3-5 munkanap
Az adventtől vízkeresztig tartó időszak csúcspontja a karácsony, de mindvégig fontos, hogy mi kerül az asztalra. Ebben a könyvben karácsonyra és szilveszter-újév napjára szánt tradicionális és újszerű, magyaros és nemzetközi ételeket gyűjtöttünk össze. Ilyenkor talán a hagyományok kedvelői is szeretnének kirukkolni valami különlegességgel, újdonsággal, mégpedig a biztos siker tudatában.
1943. szeptember 12-én születtem Budapesten.
1961-ben érettségiztem a budapesti Veres Pálné Leánygimnáziumban.
1961-66-ig az ELTE Bölcsészettudományi Karának magyar-olasz szakos hallgatója voltam, ahol középiskolai tanári diplomát szereztem.
1966-ban született olasz férjemmel, Salvarani Guglielmóval közös lányunk, Zsófia.
Férjem 1968-ban bekövetkezett haláláig óraadó tanárként, általános iskolában magyar nyelvet és irodalmat tanítottam, majd a külkereskedelemben dolgoztam – elsősorban olasz cégek magyarországi képviseletét láttam el. Közben meghívott előadóként az ELTE Bölcsészettudományi Karának Olasz Tanszékén tanítottam (színháztörténet, reneszász lektúrák).
1973-83-ig a Pannónia Filmstúdió szinkrondramaturgja voltam, kb. 300 külföldi film magyar szövegét készítettem el. Egyidejűleg műfordítóként az Európa, a Gondolat és a Móra Könyvkiadóknak, illetve a Nagyvilág c. irodalmi folyóiratnak, valamint a Színháztörténeti Intézetnek dolgoztam.
1979-ben ösztöndíjjal hosszabb időt töltöttem Rómában.
1982-ben férjemmel, Hemző Károly fotográfussal kezdtük el készíteni 99/33-as (előbb a Corvina, majd az Aquila, jelenleg a Sanoma kiadó gondozásában megjelenő), 25 címből álló szakácskönysorozatukat, amelyek folyamatosan újabb és újabb kötetekkel bővülnek. 1999-ben egy új, 66-os sorozat is indult, amelyben képeken keresztül, lépésről lépésre mutatjuk be az ételek elkészítésének menetét, ezidáig 5 kötetben. Könyveink mintegy 4 millió példányban, 8 idegen nyelven is megjelentek.
1983 óta vagyok szabadúszó, 1997-től pedig a Magyar Újságírók Szövetségének tagja.
1990-ben férjemmel, Hemző Károllyal, Gust-Art Stúdió néven közös vállalkozást hoztunk létre – fő tevékenységük a gasztronómia. Ezt követően dolgoztunk külföldi könyvkiadóknak is.
1993-tól különböző magazinok, folyóiratok konyharovatát jegyeztük (Lakáskultúra, Kiskegyed Konyhája, Horizon, Ízeink/Magyar Hírlap, RTV Ízletes, Konyhaművészet). A Nők Lapja, és a Nők Lapja Konyhája magazinoknak jelenleg is munkatársai vagyunk.
1999-től a könyveinket lányom, Salvarani Zsófia tervezi-tördeli, az ételfotózásban 2008-tól vejünk, Lakatos Lajos is aktívan részt vesz.
2009-ben Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kaptam.
De ami még ennél is nagyobb örömet jelent, hogy 2006-ban megszületett családunk szeme fénye és ételeink főkóstolója, Leonóra unokánk.

Csodálatosak a receptek, ebből készült a karácsonyi pulyka és nagyon nagy sikerem volt. Még soha nem csalódtam Lajos Mari receptjeiben, igyekszem is mindig mindegyiket megvenni. Remélem mind meg van.
Ajánljuk még az alábbi termékeket
99 új tésztaétel
99 új tésztaétel
 
kedvezmény
20%
2 900 Ft 2 320 Ft
A Nők Lapja Konyha 100 legjobb húsétele
A Nők Lapja Konyha 100 legjobb húsétele
 
kedvezmény
20%
3 900 Ft 3 120 Ft
Szuperételek (Nők Lapja Egészség könyvsorozat)
Szuperételek (Nők Lapja Egészség könyvsorozat)
 
kedvezmény
20%
2 800 Ft 2 240 Ft