Nincs termék a kosárban
vásároljon még 10 000 Ft értékben az ingyenes szállításért!

Részletes adatok

Megjelenés: 2010
Méretek: 210 x 270
ISBN: 9786155008740
Oldalszám: 72

99 vendégváró étel 33 színes ételfotóval

9786155008740
2 600 Ft helyett
2 080 Ft
20% kedvezmény
Kosárba Szállitási idő3-5 munkanap
Mai életünk felgyorsult és felfokozott ritmusában igen kevés idő jut olyan fontos dolgokra is, mint a szűkebb-tágabb családi és baráti kör. 
Olykor-olykor mégis sikerül megszervezni egy-egy összejövetelt, tapasztalat és gyakorlat híján, mi tagadás, könnyen elveszünk a teendők sokaságának tengerében,  és ez mindjárt kedvünket szegheti. Pedig a sikeres vendégség titka jórészt a konyhában dől el.  
Ebben a könyvben olyan ételek receptjét igyekeztem egy kosárba szedni, amelyek között, reményeim szerint, mindenki megtalálja a kedvére és az alkalomra illőt, arra törekedtem, hogy előre elkészíthető finomságokkal, ötletekkel segítsem a háziasszony munkáját megkönnyítő hidegbüfé felépítését. Vendégváró könyvem gyors és könnyen elkészíthető ételek sorát tartalmazza, 33 színes ételfotóval.  

Jó sütés-főzést, örömteli rendezkedést és terítést, 
valamint kellemes vendégeket kíván Lajos Mari.
1943. szeptember 12-én születtem Budapesten.
1961-ben érettségiztem a budapesti Veres Pálné Leánygimnáziumban.
1961-66-ig az ELTE Bölcsészettudományi Karának magyar-olasz szakos hallgatója voltam, ahol középiskolai tanári diplomát szereztem.
1966-ban született olasz férjemmel, Salvarani Guglielmóval közös lányunk, Zsófia.
Férjem 1968-ban bekövetkezett haláláig óraadó tanárként, általános iskolában magyar nyelvet és irodalmat tanítottam, majd a külkereskedelemben dolgoztam – elsősorban olasz cégek magyarországi képviseletét láttam el. Közben meghívott előadóként az ELTE Bölcsészettudományi Karának Olasz Tanszékén tanítottam (színháztörténet, reneszász lektúrák).
1973-83-ig a Pannónia Filmstúdió szinkrondramaturgja voltam, kb. 300 külföldi film magyar szövegét készítettem el. Egyidejűleg műfordítóként az Európa, a Gondolat és a Móra Könyvkiadóknak, illetve a Nagyvilág c. irodalmi folyóiratnak, valamint a Színháztörténeti Intézetnek dolgoztam.
1979-ben ösztöndíjjal hosszabb időt töltöttem Rómában.
1982-ben férjemmel, Hemző Károly fotográfussal kezdtük el készíteni 99/33-as (előbb a Corvina, majd az Aquila, jelenleg a Sanoma kiadó gondozásában megjelenő), 25 címből álló szakácskönysorozatukat, amelyek folyamatosan újabb és újabb kötetekkel bővülnek. 1999-ben egy új, 66-os sorozat is indult, amelyben képeken keresztül, lépésről lépésre mutatjuk be az ételek elkészítésének menetét, ezidáig 5 kötetben. Könyveink mintegy 4 millió példányban, 8 idegen nyelven is megjelentek.
1983 óta vagyok szabadúszó, 1997-től pedig a Magyar Újságírók Szövetségének tagja.
1990-ben férjemmel, Hemző Károllyal, Gust-Art Stúdió néven közös vállalkozást hoztunk létre – fő tevékenységük a gasztronómia. Ezt követően dolgoztunk külföldi könyvkiadóknak is.
1993-tól különböző magazinok, folyóiratok konyharovatát jegyeztük (Lakáskultúra, Kiskegyed Konyhája, Horizon, Ízeink/Magyar Hírlap, RTV Ízletes, Konyhaművészet). A Nők Lapja, és a Nők Lapja Konyhája magazinoknak jelenleg is munkatársai vagyunk.
1999-től a könyveinket lányom, Salvarani Zsófia tervezi-tördeli, az ételfotózásban 2008-tól vejünk, Lakatos Lajos is aktívan részt vesz.
2009-ben Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kaptam.
De ami még ennél is nagyobb örömet jelent, hogy 2006-ban megszületett családunk szeme fénye és ételeink főkóstolója, Leonóra unokánk.
Ajánljuk még az alábbi termékeket
99 kímélő étel
99 kímélő étel
 
kedvezmény
20%
2 600 Ft 2 080 Ft
66 új ünnepi étel
66 új ünnepi étel
 
kedvezmény
20%
3 900 Ft 3 120 Ft
99 új egytálétel
99 új egytálétel
 
kedvezmény
20%
2 900 Ft 2 320 Ft
Szuperételek (Nők Lapja Egészség könyvsorozat)
Szuperételek (Nők Lapja Egészség könyvsorozat)
 
kedvezmény
20%
2 800 Ft 2 240 Ft